Workshop om skam i Helsingfors 18-19 november 2018

Nu är det dags  😀
Den 18-19 november kör jag en 2-dagars workshop om skam i Helsingfors.
(på svenska)

Under de senaste årens lopp har jag fått frågan från kollegor och andra, om jag inte kunde hålla en utbildning om just skam och hur man kan jobba med den, så nu kör jag! Den här har även ett lite lägre pris då jag tänker att jag också är i lärande (slutar ju aldrig när det gäller denna undanglidande lurighet) och då ingår ett coachingsamtal med den som vill efteråt, för att jag vill veta hur jag kan vässa ännu mer, vad som var svårt att förstå och vad som man skulle vilja ha mer av.

Här hittar du inbjudan till workshopen som en pdf!

Jag har ju föreläst en hel del under åren och även utbildat på ganska många ställen, men nu blir det en fördjupning i teorin/forskningen bakom, reflektioner, film och case-övningar och även fokus på hur man kan jobba med och hjälpa människor med sin skam. Workshopen är 2-dagar och riktar sig till professionella och människor som på olika sätt arbetar med att hjälpa andra människor.
Med gott stöd av allt jag själv lärt mig av andra och med min skam-broder, skam-mentor och skam-handledare Stephen E. Finn, PhD, bakom mig 🙂

Denna workshop görs i samarbete med Psykosociala Förbundet i Finland och jag är mycket peppad och tacksam över den glädje och entusiasm som de har visat mig inför temat och workshopen!

OCH! Om man inte kan komma på workshopen så finns en annan möjlighet, och det är en halvdag på temat ”Kvinnor och Skam” fredag 16 november!
Kl 14-18 på Lappvikens källa i Helsinki. Dagen riktar sig både till professionella och alla intresserade av temat. Deras värdegrund är att kunna erbjuda bra kunskap och erfarenheter kostnadsfritt för deras besökare, så dagen är gratis!
Här är länk till anmälan och info-klicka här.
Där inleder jag kl 14.00 med att föreläsa 1 timme om skam – Varmt välkommen dit!
Tillsammans med kampanjen: #fuckskam #eihävetä www.skam.fi

Jag och vi behöver din hjälp lite:
Dela gärna vidare detta om du har någon kontakt i Helsingfors eller i övriga Finland som skulle vara intresserade av detta tema, det uppskattar jag mycket. Nu kör jag på svenska men med lite hjälp till översättning så kommer jag även göra workshopen på finska. Om intresse finns 🙂

Och sen är förstås planen att köra i Sverige också. Jag återkommer om det.
Vi behöver bli många skam-experter därute… Tillsammans sätter vi skammen på kartan!

Med värme och hopp om livet!
/Jojo

3 reaktion på “Workshop om skam i Helsingfors 18-19 november 2018

 1. Hej! På tal om skam så tycker jag det är pinsamt med folk som skriver Helsinki i svenska texter. Det heter Helsingfors, så det får du gärna ändra. Men jag lyssnade med intresse på Godmorgon världen, heja! 😊
  Vänliga hälsningar
  Maria Fremer
  Språkvårdare
  Helsingfors

  • Hej Maria, tack för din återkoppling… jo det kan nog vara pinsamt, och du har rätt, det är slarvigt av mig utifrån ett språkvårdande perspektiv. Dock är skam och det man skäms över väldigt subjektivt, då jag inte skäms alls för det… utan blandar språk ganska hejvilt. Det gör jag av gammal vana, för att min historik är att blanda både finska och svenska, dessutom en väldigt dålig finska ;-). Nu talar jag dessutom flytande engelska och det gör att jag också ibland slänger mig med engelska uttryck när jag inte snabbt hittar översättningen i huvudet! huh, huh… Nåja. Jag försöker komma ihåg att vårda språket så mycket jag kan och be om ursäkt i förväg för att min hjärna sprutar ur sig lite random lösningar i nuet ibland <3
   Tack för återkoppling på Godmorgon världen... har själv inte hunnit lyssna.
   Fint att du lyssnat på det i Helsingfors.
   Med värme/Jojo

   • Jag tycker inte heller man behöver skämmas över små pinsamheter. Ser dig på tv just nu, bra poänger igen! 😊 Vänliga hälsningar Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *