Om mig

Hej! 

Jag är diplomerad och auktoriserad gestaltterapeut och utbildad gruppledare för Aktivt Föräldraskap. Jag har även specialiserat mig inom teorin om skam och dess funktioner och har arbetat med revideringen av allt kurs- och utbildningsmaterial för Aktivt Föräldraskap, utifrån ett skamperspektiv. Arbetar löpande också som utbildningsledare och handledare på Active Parenting, läs mer om dem på: www.activeparenting.se

Jag arbetar med både individualklienter och med grupper i gestaltterapi och jag tar emot på min mottagning på Söder i Stockholm.
Dessutom erbjuder jag privat rådgivning om föräldraskap, om du inte vill gå i grupp.
Se Kontakt och mottagning-sidan för information.

Jag föreläser och utbildar om skam som känsla och mekanism i oss människor och hur vi fungerar tillsammans. Mitt syfte med det är att lära oss själva och varandra hur det är möjligt att erbjuda en plats där det är ok att tala om det som får oss att vilja försvinna, förminska oss själva eller attackera varandra.
Och det viktigaste för mig när jag utbildar är ju förstås att skapa en miljö där det blir så lätt och enkelt som möjligt att tala om detta.
Att skapa tillit och en gnutta varmhjärtad humor till det.
För att skam är kopplat till vår förmåga att vara sårbara.

  • Så en liten skamvariant av den Gyllene Regeln skulle lyda ungefär så här:
    Om jag vill att en människa ska våga vara sårbar och mänsklig i sitt bemötande mot mig – så behöver jag ha modet att vara det själv… 

Bakgrund i kultursektorn
Jag har arbetat inom kultursektorn i ca 18 år som skådespelare och regissör, men även en hel del med produktionssidan. Så ett starkt intresse för mig är att undersöka vad som är kreativitet: Vad får oss att ticka och våga? Vad är skapande? Är alla människor kreativa? Vad är kommunikation? Kring dessa frågor har jag under åren i kultursektorn parallellt arbetat mycket i företag och organisationer, tillsammans med deras arbetsgrupper, team och ledare.

Jag arbetar även med scenartister, skådespelare och konstnärer på olika sätt.
Här är en text som jag skrivit, om den kreativa processen: Kreativitet, sårbarhet och ledarskap, som publicerats i en bok av Botkyrka Konsthall och deras projekt YAPP. Jag ingick i ett delmoment av YAPP tillsammans med två konstelever från Kungliga Konsthögskolan (Mejan).

Curriculum Vitae
Här kan du läsa och ladda ner mitt CV.

Min passion
Jag älskar allt som har med utveckling och utmaningar att göra… och på ett paradoxalt sätt älskar jag faktiskt motstånden, rädslorna och tveksamheterna. Jag tror att genom att våga rikta blicken på just det, så får de egna svaren plats att dyka upp. Vår mänskliga impuls är ju förstås att undvika allt obehag! Kroppen är ”default inställd” på behaglighet och balans. Men jag har gång på gång fått bevisat (även för mig själv, i mitt eget liv) att just bakom dessa ”obehagligheter” ligger skatterna… och mina egna svar.
Men det kan vara skönt att ha någon som en ”medresenär”, någon som man litar på, som guidar och hjälper en att navigera i det landskapet. Det är svårt att utforska det ensam…
Att få vara medresenär i detta utforskande, det ser jag som mitt jobb.
Och det är det enda meningsskapande arbete jag kan tänka mig.

Min familj
Jag är 48 år och njuter av att bli äldre! Har en dotter som är 7 år och hon är min största läromästare i att lära känna mig själv och i att bli en bättre människa. Och förälder…
Jag bor i ett fantastiskt hus i Nykvarn som jag delar med mina f.d. svärföräldrar, ett generationsboende, helt enkelt, så min dotter har sin farmor och farfar två trappor ner.
Vi har väldigt mycket teknik i vårt hem…! 😀 Älskar den tekniska utvecklingen och möjligheterna som den ger. Min dotters pappa jobbar med spelforskning och har varit med att bygga upp den nya och mycket populära spelutbildningen på Södertörns Högskola, där han nu arbetar.

 

2 reaktion på “Om mig

  1. Vilken fin webbplats! Bra jobbat 🙂 Lycka till med ditt viktiga arbete! Kramar och heja-heja från Charlotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *