Kontakt och mottagning

Om du vill träffa mig individuellt för egen terapi eller kanske handledning för din egen personliga utveckling, så tar jag emot på min mottagning i Stockholm. Eller om du vill komma för privat rådgivning i ditt föräldraskap, ensam eller tillsammans med din partner.

Timmermansgränd 1 på Söder i Stockholm
karta: http://kartor.eniro.se/m/9BRhq

telefon: +46 (0)708 32 31 35
skype: jojotuulikki
e-post: jojo (at) skam.nu

Vill du veta mer om skam, föräldraskap, boka tid, fråga om föreläsning eller workshop?
Eller nåt annat på hjärtat?

Varmt välkommen att ta kontakt!

 

12 reaktion på “Kontakt och mottagning

 1. hEJ! Såg dig på svt idag och chattade kort om vår 9 åring. Är intresserad av konsultation i föräldraskapet . Har själv gått en kurs i gestalt och är intresserad av hur använda det i mitt föräldraskap.
  Nås på 0703720665.

  • Hej Lotta!
   Ursäkta att jag dröjt med mitt svar, jag är inte alls bra på att upptäcka kommentarer här, såg ditt inlägg nu!
   jag ringer dig under nästa vecka, tack för din förfrågan och att du lämnade nummer här.
   Varma hälsningar/Jojo

 2. Hej!

  Är intresserad av skammens betydelse i personlighetsutvecklingen både som förälder och psykolog. Tycker att skammen och skamlösheten fick ett alldeles för litet utrymme i utbildningen! Jag är bosatt i Göteborg, kommer du att hålla någon föreläsning här inom en snar framtid?

  Med vänlig hälsning,
  Sandra Trägårdh

  • Hej Sandra!

   Vad roligt att du är intresserad av skam! 🙂
   Och jag håller med, den har nog inte alls den plats den förtjänar på våra utbildningar till behandlare/hjälpare. Tyvärr.
   JAg sitter just och kliar mig i huvudet på hur jag ska få till en sån där kalender Widget här på wordpress 🙂 där jag tänker mig publicera de föreläsningar jag har.
   En idé för Göteborg just nu är att föreläsa via Family-Lab/Jesper Juuls nätverk i Sverige, vi har inte lagt något datum än, men håll utkik här och jag sparar ju ditt mail åxå, så kan jag återkomma när jag vet.

   Varma hälsningar
   /Jojo

   • Hej igen Sandra!

    Här på min sida hittar du ju en 30 minuters föreläsning som jag hade på Active Parentings öppna seminariedag, jag är en av 5 talare.
    Den ligger under fliken ”Aktivt Föräldraskap” och sen under ”Filmer om Aktivt föräldraskap”
    Där går jag igenom lite grann av skammens del i utvecklingen.
    Varma hälsningar/Jojo

 3. Hello,
  I have seen the sculptures on the Facebook page of a friend. Could you please tell something about both the wall person and the globe/head? Are you the artist? Where is the wall? Where are the items exhibited? Very interactive and highly inspiring art! Many thanks,
  Mina Blewmore, London

  • Hi Mina!
   Thanx, but I am not the artist… I wish.
   The wallperson is a piece called ”Freedom” and is located in Philadephia, US.
   The artists name is Zenos Frudakis, You can google him on this and find his webpage.
   The glob/face, I am sorry, but I don´t know so much about the piece or the artist.

   Warmly/Jojo

 4. Hej!
  Jag har en längre tid varit intresserad av skam och dess konsekvenser. Jag kom i kontakt med gestaltterapi första gången 2005, gick då i terapi två år. Efter det har jag sökt upp min terapeut några gånger varje år för att få hjälp. Nu går jag i terapi, dels för att jag fortfarande har en del att jobba med men mest för att jag håller på att utbilda mig till gestaltterapeut genom GA. Jag upplever att man inom gestalt inte pratar så mycket om skam. Är det bara min upplevelse eller är det så. Jag utgår i från att alla terapeuter har kunskap om skam och om hur det påverkar men när jag nämnde en situation där jag tror att det var skammen som hindrade mig från att agera fick jag ingen vidare respons på det. För mig har det verkligen hjälpt att få upp ögonen för skammen då den ofta kan vara förlamande och det är ju genom att sätta ord på det som är som man man jobba med det. Nu har jag precis börjat på utbildningen men har ju gjort en del inom gestalt innan för att bli behörig och jag minns inte att vi pratat om skam. Jag tänker att skam ju är orsak till kontaktavbrott och att det därför skulle vara av stort intresse att prata om det. Det verkar som att skam inte spelar så central roll inom gestalt. Vad säger du om det? Stämmer det? Då jag både är intresserad av skam och brinner för gestalt så vill jag ha mer kunskap och gärna läsa om hur man kan jobba med skam inom gestalt. Har du några tips.

  Vänliga hälsningar
  Sara

  • Hej Sara,

   Tack för din fråga här och jag skulle nog säga så här, att det är inte många som kan speciellt mycket vad gäller skam. Oavsett terapiform eller modalitet. Tyvärr. Så svar på din fråga är egentligen att skam är en ”bubblare” inom psykologin som fält, skulle jag säga. Alltså ren teoretisk kunskap om den som funktion men åxå hur den kopplar till mycket inom psykopatologin. Och som man säger inom gestaltterpin, kontaktavbrott. Jag skulle inte ens säga det, jag tycker mera om det accepterande sättet att istället säga kontaktmodifiering, för vi kan ju inte inte vara i kontakt. Utan vi modifierar kontakten på olika sätt, på mer eller mindre konstruktiva sätt 🙂
   Min erfarenhet hittills är att de som kan mycket om skam har på individnivå själva sökt upp kunskapen, eller som jag, hittat mentorer som varit mycket kunniga.
   Men visst finns det riktigt bra litteratur och teori nu!
   Jean-Marie Robine är en fransk (?) gestaltterapeut och teoretiker som också pratar mycket om skam, sen har du före honom även Gordon Wheeler, har skrivit mycket om skam och gestalt.
   Vill du gå till källorna så behöver du röra dig utanför gestaltteoretikerna och här är två som skrivit väldigt bra grundböcker:
   Donald Nathanson: ”Shame & Pride. Affect, sex and the birth of self” Mycket bra bok, och han är skaparen av skamkompassen, den beskrivs i denna bok.
   En mycket, mycket bra och teoretiskt rätt tung, är Gershen Kaufman: ”The Psychology of Shame”, han utgår ifrån Tomkins affektteori och beskriver skambindningen, det som blir den vita skammen, del av vår personlighet, eller i gestalttermer: fixerade gestalter.
   Jag har flera tips, om du e-postar mig ska du få en litteratur lista jag har.

   Jag vill från hjärtat uppmuntra dig att fortsätta gräva i detta, oavsett om du blir sedd, hörd och tagen på allvar i utbildningen…
   Det finns inte en dag som jag inte är ofantligt hjälpt av detta i min mottagning men även i mitt liv, av att ha både förstått detta centrala som skammen är, men åxå jobbat igenom dess förbannade fängelse… 🙂

   Varma hälsningar
   /Jojo

 5. Hej, jag har en dotter på 17 år som lider av prestationsångest och stress. Framförallt kring skolan men även i andra sammanhang.
  Är detta något du arbetar med?
  Mvh//Sara Sjöberg

  • Hej Sara, tack för din kontakt!
   Ibland jobbar jag med yngre personer, tonåringar och unga vuxna, men oftast träffar jag äldre vuxna. Men visst jobbar jag med det du tar upp.
   Det är väldigt kort beskrivet, så svårt att besvara vad gäller just din dotter. Men prestationsångest skapar ju stress per se, så de hänger ihop. Från ett skamperspektiv kan man väl säga att prestationsångesten kommer just av skamresponsen kring att inte duga om man inte presterar enligt andras förväntningar. Alltås om förväntningarna är för stora, eller man har en slags stark inre kritiker, som aldrig lämnar en ifred.
   Om du vill så föreslår jag att du mailar mig direkt på jojo@skam.nu eller pröva att nå mig per telefon, 0708-323135, så kan vi prata/skriva mer ostört och med mer integritet kring dina frågor?
   Med värme/Jojo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *