Bra länkar om föräldraskap

Här har jag samlat några länkar kring föräldraskap, som jag gärna vill dela och även står för värdegrundsmässigt 🙂

Petra Krantz Lindgren! (bloggen) 
Hennes blogg kan du börja med att läsa NU, DIREKT, för konkreta tips och råd om ett ickekränkande förhållningssätt i relation till både barn och varandra. Hon formulerar sig fantastiskt och lättbegripligt i detta snåriga och komplexa det faktiskt är att få relationer att fungera. Enjoy!
Petra Krantz Lindgren (hemsidan) 

Maria Klein – Familjecoachen!
Bor du i norra sverige, ok – eller i närheten av Umeå, så är det bara att gratulera!
Har du möjlighet, så SPRING, GÅ INTE! till en av Marias kurser eller föreläsningar. 🙂
Hon är coach och även gruppledare för Aktivt Föräldraskap, och vill du bli sedd, hörd och tagen på allvar, så är det till henne du ska gå för att få stöd i att hitta dina egna svar.
Hon finns på facebook med sin sida Familjecoachen också!

Active Parenting Sverige.
Här hittar du all information om programmet Aktivt Föräldraskap, och även vem du ska kontakta om du är intresserad av utbildningen till gruppledare, för dig själv eller för anställda i kommunen. Agnetha Birgersson är verksamhetsledare och ansvarig, hennes kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

Det goda föräldraskapet – samordning kring föräldrastöd i Växjö och dess kranskommuner. 
Det goda föräldraskapet har gjort något kaxigt tycker jag – de har helt valt bort alla program som innehåller belönings- och bestraffningsmetoder. Valet handlar om att det inte går att utöva såna metoder och förena med Barnkonventionens innehåll. En värdegrundsfråga helt enkelt. De arbetar dock med många program för att erbjuda valmöjligheter, där Aktivt Föräldraskap är ett av deras största och mest populära program.
Se gärna deras hemsida för inspiration till din egen kommun! 

Family-Lab i SverigeJesper Juul! 
Här hittar du allt om Jesper Juuls utbildningar, konferenser, nya böcker, föreläsningar och annat kopplat till hans arbete med föräldraskap. Åsa Schill är kontaktperson i Sverige, kontakta henne för frågor. Jesper Juul är en av inspiratörerna till och även en del av kurslitteraturen i Aktivt Föräldraskaps gruppledarutbildning.
Jesper Juuls bok ”Ditt kompetenta barn” vände upp och ner på mig för många år sedan, jag vill verkligen rekommendera att läsa den.

Det kommer fler länkar vartefter guldet dyker upp – tipsa mig gärna! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *