Filmer om Aktivt Föräldraskap

 

Nyfiken på vad Aktivt Föräldraskap är för något?
Jag vill gärna rekommendera att du tittar på föreläsningarna från den öppna seminariedag som Active Parenting anordnade 2011, jag länkar till dem här nedan.

Aktivt Föräldraskap är egentligen en baskurs i relationskompetens, där grunden är ett respektfullt och humanistiskt förhållningssätt till relationen mellan vuxen och barn.
Att växa inifrån med ömsesidig respekt som kärna.
Programmet innehåller inga belönings- eller bestraffningsmetoder.

Active Parentings öppna seminariedag hade ett program som riktade sig till ett brett fält, där både föräldraskapet men även ledarskapet i alla relationer stod i fokus under dagen. Jag ingår som en av föreläsarna, där jag lyfter just skam och dess funktion i relationen.
Varje föreläsning är ca 30 minuter. Enjoy! 🙂

Agnetha Birgersson berättar om Aktivt Föräldraskap – ett förhållningssätt, inte metod. Programmet har ett grundläggande humanistiskt förhållningssätt som bygger på ömsesidig respekt. Det är byggt på ledarskap och relationskompetens, fokus ligger på att stärka och stödja de vuxnas goda föräldraskap. Barnkonventionen är ett av våra styrdokument och programmets innehåll blir ett sätt att integrera den kunskapen i familjer och även i det dagliga arbetet för den verksamhet man arbetar i.

Elisabet Redborn berättar om ALIS – Aktivt Ledarskap i Skola.
Elisabet Redborn är programutvecklare och utbildare i ALIS för lärare och rektorer.
Alla vill ha ordning och reda i skolan! Hur kan vi behålla en ömsesidig respekt och bygga anknytning, barns självkänsla och inre motivation?
Och handen på hjärtat, hur tydliga ledare är vi vuxna – egentligen? Oss vuxna emellan?
Vinna – Vinna resultat för alla inblandade!

Jojo Tuulikki Oinonen pratar om Skam – Ledarskap utan att kränka?
Jojo berättar om teorin kring skam och dess utveckling – både den friska och sunda skammen och den giftiga och förtärande skammen. Hon kommer också belysa skillnaden mellan skam och skuld och empatins viktiga roll i det.
”När jag själv började förstå hur skammen fungerar och hur central den är i våra relationer, så såg jag också att det fattas kunskap om skam. Så mitt bidrag är att jag vill lära ut om skam, helt enkelt…”

Sanna Håkansson berättar om  Aktivt Föräldraskap – Ledarskapsutbildning för personalen
Flygbolaget SAS gjorde en satsning på sin kabinpersonal och utvärderingarna visade att man inte bara hade fått mera glädjefyllda relationer hemma, utan också ombord på flygplanen! ”Det var många som uttryckte sig ha fått mycket kunskap som de direkt kunde applicera på arbetssituationer men framför allt att kunna skapa bättre relationer till både passagerare och internt i teamen!” säger Sanna.

Laurice Mobarak berättar om Aktivt Föräldraskap för arabiska pappor.
Föräldraskapskursen som blev en kurs i demokrati. Laurice berättar med enorm värme om sin passion att nå de arbiska papporna i detta med föräldraskap. Syftet är inte att förändra papporna till ”svenskar” utan öppna för nya sätt att tänka när det gäller uppfostran. Att barnen växer upp här och lär av två kulturer. Hon skapar Empowerment på riktigt! Laurice Mobarak arbetar i Växjö kommun som hemspråkslärare på SFI och i projektet Det goda föräldraskapet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *