Aktivt Föräldraskap

Hur blir man tydlig som förälder utan att hota, muta eller kränka?

Att växa inifrån med ömsesidig respekt som kärna, utan varken bestraffnings- eller belöningssystem. En kurs i relationskompetens, helt enkelt!

  • Här är en artikel i Länstidningen om Aktivt Föräldraskap, medverkar gör åxå Pia Björstrand som gick kurs i Nykvarn.

Varför föräldrakurs..?
Man behöver inte vara någon problemfamilj eller ens vara otrygg i sin föräldraroll för att man vill jobba med den. Snarare kanske ödmjuk inför att det inte kom någon instruktionsbok med uppgiften? De flesta av oss klarar den alldeles galant, där kärleken, intuitionen och den egna erfarenheten av att vara barn räcker alldeles tillräckligt.

Men alla hamnar i kaos ibland, i sin maktlöshet inför att inte kunna kommunicera eller nå fram i relationen. Eller i Tjat- och Gnatträsket! 🙂

Så hur gör jag då..?
Med mera kunskap om hur barn utvecklas och medvetenhet om hur jag påverkar relationen, så kan jag skapa de goda relationer jag vill ha. Som i sin tur är en förutsättning för att utvecklas känslomässigt. Och inte bara för barnen!

När vi får barn så blir vi plötsligt medvetna om att vi är med och formar det här livet, den här personen. Barnen frågar oss egentligen: Vad ska du ha mig till? Varför finns jag?
Och vem är Du..?

Det här är ett utvecklingsprogram för föräldrar som verkligen berör och förändrar, inifrån och ut. Det här är inte ett Quick-Fix program som erbjuder snabba metoder för problemlösning, utan vi fokuserar på samspel, kommunikation och förälderns grundläggande förhållningssätt.

En långsiktig investering
Målet är inte ett barn som lyder. Målet är ett barn som väljer att samarbeta för att det känner sig som en viktig del av gemenskapen. Att barnen utvecklar en egen inre kompass som ska funka hela livet. Kompassen är egenskaper som vi reflekterar kring i kursen: självkänsla, självförtroende, mod, samarbete och ansvarskänsla.

En kurs i Aktivt Föräldraskap är en investering i hur jag vill att mina relationer ska se ut långt framåt. Ett hållbart personligt livsledarskap för både barn och vuxna!

Varmt Välkommen till en kurs som både berör och förändrar!

  • Klicka på Aktuella kurser så hittar du var och när nästa kurs är.
  • Klicka på Filmer om Aktivt Föräldraskap om du vill se föreläsning om innehåll och förhållningssätt i programmet. Jag är en av fem föreläsare och jag lyfter skammens roll i uppfostran och barnets utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *